dissabte, 26 de novembre del 2011

LES RECLINADES: EL PERQUÈ DEL BLOC I D'AQUESTA BICI


Vaig començar a anar en bicicleta perquè l'esquena i alguna vèrtebra punyetera em van fer plegar de còrrer. El 1986 vaig anar a La Corunya en bici de carretera, després d' haver conegut a Heinz Stücke el 1983 (precursor dels viatges en bicicleta per tot el món), però no em va convèncer del tot. Vaig probar amb els patins clàssics de fer rutes per carretera, i si bé vaig gaudir de l'experiència, el perill era prou evident. A finals del 1986 ja vaig començar amb la bicicleta de muntanya i a fer rutes amb amics o sol, amb la idea de fer zones poc o gens turístiques. N'he gaudit fins ara d'aquests tipus de viatges. El 1992  compro una "choper" que ja era una reclinada molt precària i poc pràctica; el que vaig comprobar el 1998 amb el viatge que vaig fer pel Ripollès, Bergadà, Bages... Piera.
El 2003 publico el llibre "CRÒNIQUES EN DUES RODES" que era el resum anecdòtic dels viatges en bici fins el 2000 i que em serveix per superar una parada obligada per problemes de motor; en el meu motor, no en el de la bicicleta.
Començo a sentir que la bici de muntanya ja no em motiva tant i recupero la idea de les bicicletes reclinades, fins que trobo "La Gandula" el 2004 i ja el 2005 començo la primera ruta amb ella... i fins avui que portem més de 18.000 kmts.

La finalitat del blog, és la de donar a conèixer una forma diferent de veure el món a dalt d'una bicicleta. Aquí vas estirat com aquell qui està al sofà de casa mirant la televisió i amb una perspectiva del paisatge que les altres bicis no et donen. Quan baixes de "La Gandula" ni et fa mal el cul, ni l'esquena, ni les cervicals, ni els canells... les cuixes sinó estàs preparat poden quedar garratibades, perquè és aquí l' únic desavantatge de les reclinades: només treballen les cames... i el cap!!!.

ÀNIMS: com tot a la vida: SI VOLS, POTS!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada